Posted on Hozzászólás most!

A lúdláb pohárdesszertként is varázslatos!

Egy nagyon egyszerű desszert amit két fontos összetevő határoz meg: a selymes csokoládékrém a meggy ízkombinációjával. Ez a desszert mindkettőt visszaadja, csak gyorsabban és egyszerűbben. Négy összetevő és türelmes várakozás kell hozzá.
Kezdjük a trüffel krémmel:
• 450ml tejszín
• 325 g étcsokoládé
• 80g cukor
A csokoládét vízgőz felett folyamatos kevergetés közben felolvasztom és egy másik edényben a tejszínt a cukorral együtt felforralom. A felolvadt csokoládéhoz fokozatosan hozzákeverjük a tejszínt, majd lehűtjük és hűtőbe tesszük. A legjobb, ha egy éjszakára a hűtőbe tesszük, de amennyiben nem szeretnénk ennyit várni vele, akkor rakjuk a mélyhűtőbe legalább 2 órára. Habverő géppel először a legkisebb fokozaton kezdjük el felverni a krémet, majd amikor már kezd egy kis tartása lenni, akkor emeljük a fordulatot. Figyeljünk rá, hogy ne verjük túl, mert kicsapódhat.
Amaréna meggy:
• 0.5 kg meggy (kimagozva mérve)
• 40 dkg kristálycukor
• 1 mokkáskanál őrölt fahéj
• 1 teáskanál vanília aroma
• 1 teáskanál színtelen mandulaaroma (elhagyható)
• 0,25 dl rum (opcionális)
A rum kivételével minden hozzávalót felteszünk egy edénybe főni. Szirupos állagot kell elérni, ami közepes hőfokon körülbelül 20 perc. A végén jöhet bele a rum,5 perc főzés és kész.
Csokis piskóta:
• 12 dkg puha vaj
• 10 dkg liszt
• 10 dkg cukor
• 4 dkg kakaópor
• 4 db tojás
• 1 teáskanál sütőpor
• 1 csomag vaníliás cukor
• 1 csipet só
Szitáld egy nagy tálba a lisztet, add hozzá a kakaót, a sütőport és a sót. Egy másik edényben keverd ki jól a vajat, a vaníliát és a tojások sárgáját. A tojásfehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval, majd a lisztes keverékkel felváltva forgasd a vajas masszába. Öntsd a tésztát egy közepes méretű tepsibe vagy tortaformába, és 170 fokon süsd meg 30-35 perc alatt.
A desszert összeállítása következik.
A pohár aljára az Amaréna meggyet tettem, ezt követte a piskóta és a trüffel krém. Tejszínhabbal és karamellropogóssal díszítettem.
Jó étvágyat hozzá!
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük