Posted on Hozzászólás most!

Ez alkalommal egy méltán híres Szicíliai desszertet készítettem el a Cannolit!

A Cannoli igazából egy tésztaroló, amit egyszerűen ricottakrémmel töltenek meg. Ettől azért még nem hívhatnánk Szicília híres süteményének. Tehát a krémet Marsala likőrrel, a narancs reszelt héjával és még  sok más finomsággal ízesítik! Csak a képzelet szab határt!
Remélem tetszeni fog és ti is kipróbáljátok otthon! 
Hozzávalók kb 20 db-hoz:
Tésztához: 
50 g vaj
50 g porcukor
2 tojás
4 ek Marsala (ha nincs kéznél helyettesíthető más édes borral)
 1 tk kakaópor
1 csipet só
300 g liszt
1 tojás fehérje
Én kecskesajtkrémmel készítettem, de nyugodtan lehet helyette ricottát használni.
Töltelékhez:
 330 g ricotta  
100 g porcukor
 80 g étcsokoládé
 80 g kandírozott narancshéj
 1 narancs reszelt héja
 2-3 ek mandulalikőr
Díszítés tetszés szerint: durvára tört pisztácia, csokireszelék, vagy pl. mehet ide is kandírozott gyümölcs.
Sütéshez napraforgó olaj.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük