Posted on Hozzászólás most!

Házi kacsamájpástétom recept a Sport Bisztró konyhájából!

Egyszerű és otthon is elkészíthető, ami legalább olyan finom tud lenni, mint a bolti pástétomok, de legalább biztosan tudod, hogy milyen összetevőket tartalmaz.
Hozzávalók:
50 dkg kacsamáj
10 dkg vaj
3 dl tej
2 evőkanál olívaolaj
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál bors
1 mokkáskanál majoranna
rozmaring
Elkészítés:
1 nappal a sütés előtt a májat tisztítsuk meg alaposan. A tejbe keverjünk két gerezd zúzott fokhagymát, rakjuk bele a májat, fedjük le, és pihentessük egy éjszakán át. 
Másnap öntsük le róla a tejet. A vöröshagymát aprítsuk fel, és öntsünk olívaolajat egy edénybe, majd tegyük bele a májat. Fűszerezzük borssal, majorannával, rozmaringgal, majd adjuk hozzá a maradék fokhagymát. Ezt követően süssük meg 15 perc alatt.
Gyakran kevergessük meg, és amikor a máj már puha, vegyük le a tűzről. Sózzuk ízlés szerint, és botmixerrel pépesítsük. Keverjük hozzá a vajat is, hogy még krémesebb legyen. Egyengessük a májat egy kisebb tálba és tegyük a hűtőbe legalább négy-öt órára.
 
Én készítettem hozzá teljes kiőrlésű pizza tésztából egy kosarat és abba tettem a recept szerint elkészített májat és savanyított zöldségekkel együtt tálaltam!
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük