Posted on Hozzászólás most!

Mit sütött ki Ádám?

Málna curd tart és Mangós curd tartot készítettem kókuszos fehércsoki moussal megkoronázva! A két íz egy nyerő párosítás, amit a jellegzetes kókusz mousse még lágyabbá tesz. Tökéletes egyensúlyban vannak és nagyszerűen passzolnak egymáshoz.
A kókusz mousse elkészítése: 
– 230g fehércsoki 
– 60g hideg vízben 10g zselatin áztatva
– 470g habtejszín felverve 
– 120g habtejszín melegítve 
– 15ml kókusz aroma
Ezt követően a tart tésztát begyúrjuk és kosárba formázzuk. 
– 260g liszt
– 40g mandula liszt
– 200g vaj
– 100g porcukor
– csipet só 
– 1 db tojás sárgája 
175°C megsütjük 15-20 percig.
Amíg a sütőben van, jöhet a málnakrém!
A málnát leturmixoljuk, majd átpasszírozzuk. A zselatinlapokat hideg vízben feloldjuk. 
A málnapürét porcukorral a összemelegítjük, majd a zselatinlapokat feloldjuk benne. Hozzákeverjük a mascarponét, a felvert tejszínt és végül a málnát.
Amikor kihűltek a tart kosarak, akkor a málnakrémmel megtöltjük őket és hűtőbe tesszük. 
A kifagyott mousset egy előző nap elkészített tükörglazúrral bevonjuk és pirított kókusszal díszítjük, majd a megtöltött tartra helyezzük.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük