Image

A BVSC életéből régóta hiányzott a saját étterem vagy bisztró.
Tapasztalt vendéglátós csapatként fogtunk össze a klub vezetésével és 2017-ben részben pályázati forrásból, részben saját költségvetésből felújítottuk a régi Pálya étterem helyiségét, melyet nyáron nyitottuk meg.

Az étterem nevében a sport szónak különös értéke van. Azt jelzi, hogy a klub minden tekintetben elsőbbséget élvez. A Sport Bisztró rendelkezésére áll a szülői értekezleteknek, a szakosztálytalálkozóknak, a vezetőségi megbeszéléseknek és minden olyan eseménynek, amely egy sportegyesület életéhez hozzátartozik.

A bisztró névvel azt szeretnénk jelezni, hogy étlapunk széles kínálatú ugyan, de egyes ételfajtákból korlátozott számút tartalmaz, melynek minőségi kínálatára garanciát jelent az étterem séfje, Bíró Péter, aki korábban a Symbol-t és az Ypsilon Cafét erősítette, illetve Farkas Kata, klubunk tehetséges pólósa, aki diatetikusként szakmai tanácsokkal segíti a sportolók étkeztetését.

Image

Rólunk

Csapatunk statisztikája

0
Alkalmazott
0
Elégedett vendég
0
Szakmai tapasztalat
0
Étel variáció
BVSC-Zulgó - Sport Bisztró

Klubélet

1911 tavaszán a VIII. ker., Kerepesi út 5. sz. alatt lévő ún. nyolc ház udvarán Király Géza kezdeményezésére megalakult a Budapesti Vasutas Sport Club. Dresszük: fehér alapon a nyaki rész és a mandzsetta piros volt, a mellen nagy, piros szárnyas kerék. Első klubhelyiségük, illetve irodájuk funkcióját a Keleti pu. indulási oldalán, az első emeleten egy kis helyiség töltötte be. Az alapítók többsége olyan vasutasok voltak, akik korábban más, nem vasutas sportegyesületekben tevékenykedtek, a klubtagok viszont a budapesti pályaudvarok alkalmazottai sorából kerültek ki. Alig három év telt el a BVSC megalakulása után, amikor kitört az első világháború, amely lehetetlenné tette a fiatal klub működését. A játékosok és vezetők közül sokan nem tértek vissza az értelmetlen vérengzésből. Így évekbe telt, míg a klub újra talpra tudott állni. 1921-ben hívták össze az első közgyűlést, ekkor választottak új vezetőséget, a klub új elnöke Csordás István üzemigazgató-helyettes lett. Az új vezetőségre hárult az a feladat, hogy a Budapesti Vasutas Sport Clubot újjáélessze és a sportolási lehetőséget biztosítson a fővárosi pályaudvarok sportszerető vasutasainak.

Mint ismeretes az ötvenes évek elején a sportmozgalmat átszervezték. A SZOT elnöksége és az OTSB közös határozata értelmében 1954 végén “sportházasság” jött létre a közlekedési tárcához tartozó három fővárosi egyesület, a Bp. Lokomotív, az Előre és a Postás között. A három egyesületből létrehozott Bp. Törekvés mind a szakosztályok, mind pedig a sportolók számát tekintve az ország egyik legnagyobb egyesülete lett. Az maradt másfél évvel később is, amikor újból felvette a régi nevét. A Budapesti Vasutas Sport Club 18 szakosztállyal működött tovább dr. Gámán József elnökletével.